Bogat program

25. obljetnica osnutka Veleučilište u Rijeci

Danom karijera i izložbom fotografija riječko Veleučilište obilježava sjajan jubilej. 

Obilježavanje 25. obljetnice osnutka Veleučilišta u Rijeci započelo je 9. svibnja otvorenjem izložbe fotografija studenta Ivana Gržetića. Događanja su nastavljena 16. svibnja, kada su održani Dan karijera, Dan otvorenih vrata i VELERI CTF Challenge 2023.

Na Danu karijera predstavile su se tvrtke Alarm automatika, AsyncLabs, BrightDock, Came Adriatic, Curriqla, Danieli-Systec, Erste&Steiermärkische Bank, Grad Rijeka, HEP, HZZ Područna služba Rijeka i CISOK Rijeka, HŽ Cargo, Infobip, iOLAP, Kompare, Plavi tim član INA Grupe, Prospekt, Riječka razvojna agencija Porin, Zapovjedništvo za kibernetički prostor MORH-a, Rinels, Ventex, Werxe, ZIRS i Zračna luka Rijeka. Neke poslodavce predstavljali su veleučilišni alumni. Poslodavci su studentima predstavili svoje poslovanje te mogućnosti zapošljavanja, stručne prakse i pripravništva, a studenti su u neposrednom razgovoru s poslodavcima mogli dobiti odgovore na svoja pitanja.

Predavanje o tvrtki Infobip i mogućnostima stručne prakse i zapošljavanja održale su Lea Tomić i Marija Bošković Devescovi. Željko Marković, dipl. oec., predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područna služba Rijeka u svom je predavanju studentima približio mogućnosti koje im HZZ pruža. Željko Marković, dipl. oec. i dekan Veleučilišta u Rijeci dr. sc. tech. Saša Hirnig potpisali su sporazum o suradnji između Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Rijeka i Veleučilišta u Rijeci.

Veleučilište u Rijeci je isti dan obišlo i stotinjak zainteresiranih srednjoškolaca kojima su predstavljeni veleučilišni studijski programi, obišli su prostor i sudjelovali u pokusima u veleučilišnim laboratorijima te posjetili izlagače na Danu karijera.

U sklopu VELERI CTF Challenge 2023. 30 veleučilišnih studenata sudjelovalo je u studentskom natjecanju u hakiranju u organizaciji Centra za sigurnost informacijskih sustava Veleučilišta u Rijeci.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu