O stručnim studijima

Studentsko doba mnoge generacije povezuju s neumornim isčitavanjem literature i brojnih knjiga u kojima autori teoretiziraju, a studenti u svojoj glavi ponavljaju njihove misli i rečenice. Vremena i generacije se mijenjaju, a stručni studiji pružaju potpuno novo iskustvo studiranja. Studirati na stručnom studiju ponajprije znači primijeniti naučeno znanje u realnom, poslovnom, okruženju. 

Stručni studiji studentima pružaju razinu znanja i vještina koja omogućava obavljanje stručnih zanimanja i osposobljava ih za direktno uključivanje u tržište rada i poslovni svijet. Stručne studije ponajviše izvode veleučilišta i visoke škole, a područja studija je mnogo - od menadžmenta, turizma i medicinskih struka do programiranja, dizajna pa i poljoprivrede. Trenutno, svaki četvrti student u Hrvatskoj studira na stručnom studiju, a sveukupna brojka trenutnih studenata je nešto manja od 50 000. 

Studenti od prvih dana studija riješavaju razne problemske zadatke i uče kako unaprijediti poslovne procese, a na predavanja i vježbe, predavači iz struke obogaćuju mnogobrojnim primjerima s tržišta rada. Većina stručnih studija već od prvih godina omogućuju studentima odlazak na stručnu praksu pa tako studenti odlaze po prva poslovna iskustva u najbolje hrvatske tvrtke i lance hotela, međunarodne korporacije i velika poduzeća, istaknute klinike i poliklinike te mnoge druge institucije. Završetkom stručnog studija studenti su  sa nekoliko stotina sati praktičnog iskustva spremni za direktan ulazak u poslovni svijet i tržište rada.

Mnogobrojni alumniji, koje bi bilo teško i izbrojati, danas su direktori i menadžeri ili uspješni poduzetnici i vlasnici start-up tvrtki. Kako i ne bi bili kada su tijekom studija imali priliku učiti od najboljih stručnjaka, koji u ulozi predavača studentima pružaju direktan uvid u izazovan i dinamičan poslovni svijet.

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu