Foto: Effectus Veleučilište

EFFECTUS veleučilište

Dan karijera i otvorenih vrata

Dan karijera na EFFECTUS veleučilištu započeo je ranim prijemnim ispitom maturanata koji su izrazili želju upisati studij Financija i poslovnog prava i ostvariti pogodnosti koje im se nude ranijim odabirom.

Na desetke maturanata i njihovih roditelja, studenata i njihovih prijatelja dočekala su 27. travnja otvorena vrata EFFECTUS veleučilišta. Dočekali su ih profesori, studenti, alumniji – riječju svi oni koji dijele Effectusove vrijednosti – strast prema izvrsnosti i predanost zajedništvu. Dočekali su ih i neki od partnera Effectusa: Alca Zagreb d.o.o. , Deloitte d.o.o. , HP-Hrvatska pošta d.d. , Kufner grupa d.o.o., Međunarodna zračna luka Zagreb d.d., Orbico d.o.o., Financijska agencija – FINA, Croatia Banka d.d., Foreo Adria d.o.o.- tražeći za svoje organizacije najbolje kandidate za razvoj karijere.

Maturantima, zainteresiranima za jedinstveni prijediplomski studij u Republici Hrvatskoj, u kom studenti usvajaju znanja iz dva polja – ekonomije i prava, Luka Soldo i Klara Dumbović predstavili su studijski program „Financije i poslovno pravo“. Diplomom iz dva područja, mogućnost zaposlenja je osigurana, mogu obavljati puno različitih poslova kao što je korporativno pravo, investicijsko bankarstvo, financijski menadžment, poduzetništvo i niz drugih financijsko – pravnih poslova, Naši su budući studenti saznali i da je u struci za koju su se školovali, zaposleno čak 98,4 posto diplomanata prijediplomskog studija Financije i poslovno pravo. Mnogi od njih, još za vrijeme studija.

Od bivših i sadašnjih studenata EFFECTUS veleučilišta naši su budući studenti imali priliku, iz prve ruke saznati sve o mogućnostima nastavka obrazovanja, upisom na stručni diplomski studij Poslovno upravljanje – MBA.

Tako je, u sklopu panel diskusije kojom je moderirala Darija Korkut mag. angl., Ph.D.C., Menadžment financija predstavio panelist Davor Plavac; Menadžment ljudskih potencijala i znanja panelistica Anamarija Mihalj; Porezi i poslovno pravo panelist Kristian Kotarac; Analitički menadžment panelist Zoran Žeželj te Bihevioralnu ekonomiju panelistica Helena Vlahinja Klauznicer. Za svaki od predstavljenih smjerova MBA studija, potencijalni su kandidati imali brojna pitanja. Na sva su dobili odgovor – iz prve ruke.

Ogroman interes maturanti i studenti su iskazali za predavanjem izv.prof.dr.sc. Roberta Kopala, predsjednika Uprave EFFECTUS veleučilišta, s nazivom „Drugačije predavanje o umjetnoj inteligenciji“. U javnosti je poznat profesorov stav da umjetnu inteligenciju treba regulirati upravo zato da bi uspjela. „Ako bude regulirana, zadobit će povjerenje, a tada će se i koristiti“, tvrdi profesor Kopal i dodaje da je prijeko potrebna obvezujuća globalna rezolucija na razini Ujedinjenih naroda.

Da je bilo lijepo i korisno upoznati studente, ali i zaista zanimljivo i edukativno predavanje čulo se i od partnera EFFECTUS veleučilišta. Svi su oni iskazali vjeru u daljnju uspješnu suradnju te češću koordinaciju.

Bio je ovo dan za pamćenje, dan u kom smo svima ponudili pristup znanju, inovacijama, kreativnosti i vještinama.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu