Foto: Veleučilište PAR

Međunarodna suradnja

Delegacija Estonskog poduzetničkog veleučilišta posjetila Veleučilište PAR

Internacionalizacija jedan od strateških prioriteta Veleučilišta PAR.

Delegacija s Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences posjetila je Veleučilište PAR. Održan je uvodni sastanak na kojem su se predstavila oba učilišta. Svoje studijske programe kao i programe u ime PAR-a predstavili su prodekan za istraživanje i internacionalizaciju Veleučilišta, izv. prof. dr. sc. Marko Turk, prof. stručnih studija, i Nikolina Demark, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju.

Tijekom radnog posjeta, razmijenila su se iskustva, razgovaralo o mogućnostima suradnje i razvoju Erasmus projekata. Dogovoreni su konkretni daljnji koraci u izradi akcijskog plana suradnje obaju institucija te mehanizmi njegove realizacije.

'U Veleučilištu PAR našli smo jako dobrog partnera koji se zna nositi sa svim izazovima koje poduzetništvo danas donosi. Vidimo jako puno mogućnosti suradnje za studente i nastavno osoblje.', rekla je Dr.sc. Ly Hõbe, prorektorica za akademska pitanja sa Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences. 'Naše studente želimo poslati ovdje u PAR-ovu ljetnu školu Sail & Learn, a mi pozivamo vaše nastavnike da nas posjete i sudjeluju na Danu gostujućih predavača kao i na godišnjoj Konferenciji za poduzetništvo i inovacije koja će se održati 5. listopada u Talinu u Estoniji.', zaključila je Dr.sc. Ly Hõbe.

'Bilo je iznimno zadovoljstvo ugostiti delegaciju s Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences te raspraviti mogućnosti buduće suradnje. Smatram da smo otvorili prostor razmjeni nastavnika, studenata, osmišljavanju projekata kao i realizaciji različitih zajedničkih aktivnosti.', istaknuo je prodekan dr. sc. Marko Turk.

'Internacionalizacija kao jedan od strateških prioriteta Veleučilišta PAR kao i EU4Dual alijanse, koje smo dio, dodatno će se osnažiti ovom među institucijskom suradnjom te vjerujem da je ovo još jedan od načina kojim smo predstavili ne samo našu instituciju nego i lokalni turistički brend grada Rijeke.'

'U tet-a-tet razgovoru s prorektoricom Sveučilišta, razmijenili smo viđenje budućnosti visokoga obrazovanja kao i primijenjenih istraživanja te detektirali brojne sličnosti naših institucija.', zaključio je Turk.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu