Foto: MEV

Okrugli stol na MEV-u

Izazovi i prilike u upravljanju sportskim udrugama

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, u četvrtak 17. siječnja 2024. godine održan je zanimljiv Okrugli stol, u sklopu kolegija Menadžment neprofitnih organizacija na 2. godini diplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, pod mentorstvom profesorice Mirjane Trstenjak, v.pred. Tema "Izazovi upravljanja sportskim udrugama" pružila je studentima uvid u realne izazove i prilike u području u kojem se trenutno obrazuju.

Gosti Okruglog stola bili su Ljiljana Šipuš iz Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica, Nenad Ujlaki, student Veleučilišta i predstavnik Društva sportske rekreacije "Čaki" Čakovec, Marin Horvat iz Međimurskog školskog sportskog saveza i Karla Črep iz Odbojkaškog kluba Totovec. Svaki gost je predstavio svoju udrugu i pružio studentima uvid u njihov razvojni put.

Jedna od ključnih tema bila je utjecaj COVID-19 pandemije na funkcioniranje sportskih udruga. Raspravljalo se o izazovima s kojima se udruge suočavaju, posebno u pogledu sportske infrastrukture i financiranja. Gosti su razgovarali i o strategijama privlačenja novih članova, ističući ulogu volontiranja u svom radu. Poseban naglasak stavljen je na važnost praćenja zakonske regulative, što je prepoznato kao jedan od najvećih izazova u vođenju sportskih udruga. Također, istaknuta je važnost promocije i marketinga u strategijama privlačenja novih članova i održivosti udruga.

Na kraju Okruglog stola, gosti su studentima dali korisne savjete o važnosti uključivanja u volonterske aktivnosti, ističući kako te aktivnosti mogu pružiti vrijedna iskustva koja su ključna za profesionalni razvoj. Naglašena je potreba za upornošću, vizionarstvom i kontinuiranim radom i trudom na putu do uspjeha.

Karla Črep, kao bivša studentica Međimurskog veleučilišta, posebno je inspirirala studente svojim porukama o važnosti strasti i prepoznavanja vlastitih vrijednosti u karijeri.

Ovaj Okrugli stol bio je izvrsna prilika za studente da iz prve ruke čuju o izazovima i mogućnostima koje pruža dinamičan svijet sportskog menadžmenta i kako teoriju pretvoriti u praktična znanja i vještine potrebne za buduće karijere u sportskim udrugama.

Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu