Foto: VEVO

1. Meet up FUTURE GEN

Oblikovanje kadrova za sigurniju budućnost

U kongresnoj dvorani Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru 6. lipnja 2024. godine održan je prvi “Meet up FUTURE GEN”, događaj organiziran od strane Glasa Slavonije i Veleučilišta. 

Glavna tema panela bila je „Oblikovanje kadrova: Stručni studiji – ključ razvoja“, a u panelu su redom sudjelovali: Anto Blažanović (ravnatelj Nacionalne memorijalne bolnice „Juraj Njavro“ Vukovar), Ivan Jukić (član uprave Pevex-a), Jasna Kolar, v. pred. (predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar) i Ivan Belaj, v. pred. (Prodekan za nastavu i studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru). Panelom je moderirala dr. sc. Sanja Gongeta, prof. struč. stud., prodekanica za stručni i znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju.

Raspravljalo se o važnosti ulaganja u visoko obrazovanje i stručne studije za budućnost mladih i gospodarski razvoj regije. Istaknuto je kako novoopremljena zgrada Veleučilišta i inovacije u studijskim programima doprinose boljoj pripremi studenata za tržište rada. Poseban je naglasak stavljen na suradnju Veleučilišta s gospodarstvom te na izazove u pronalaženju kvalitetnog kadra i važnost kontinuiranog učenja i prilagodbe novim tehnologijama. Zaključeno je kako će otvaranje novih studijskih programa biti od velikog značaja za Vukovar i regiju te će pomoći u rješavanju problema deficitarnih zanimanja. Prvi Meet up FUTURE GEN završio je s pozitivnim zaključcima i planovima za daljnji razvoj i suradnju, s ciljem osiguranja bolje i sigurnije budućnosti za mlade i cijelu zajednicu.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu