Foto: VEVU

VEVU 2024

Održani Dani karijera i otvorenih vrata

Dani karijera i otvorenih vrata VEVU 2024. održani su u novim prostorima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru od 13. do 17. svibnja 2024. godine. 

Tijekom tjedna održana su brojna događanja u cilju povezivanja studenata i poslodavaca, razmjene iskustava te upoznavanja maturanata i zainteresirane javnosti sa studijskim programima i radom Veleučilišta.

Na predstavljanju studijskih programa u ponedjeljak 13. svibnja sudjelovalo je više od 150 maturanata iz srednjih škola iz Vukovara i Osijeka. Maturanti su se upoznali sa stručnim studijskim programima i uvjetima studiranja i života na Veleučilištu. Prilikom obilaska novih prostora posjetili su predavanja i vježbe na pojedinim odjelima te se upoznali s radom kabineta za virtualnu stvarnost (VR), knjižnice i fitnes centra.

Predavanje pod nazivom Put do uspjeha održano je 14. svibnja, a gost predavač bila je gđa Ana Soldo, predsjednica Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA) i subregionalna direktorica poduzeća DS Smith Packaging. Na predavanju je gđa Soldo studentima predstavila svoj karijerni put kao i poslovanje tvrtke u kojoj radi te je istaknula neke od ključnih čimbenika uspješnog osobnog i poslovnog razvoja.

Poslodavci i partneri Veleučilišta predstavili su se studentima u srijedu 15. svibnja na Sajmu poslodavaca. Više od 20 poslodavaca predstavilo je svoje poslovanje te razmijenilo informacije i iskustva sa zainteresiranim studentima. Uloga poslodavaca od iznimnog je značaja za kontinuiranu prilagodbu i unaprjeđenje naših studijskih programa u skladu sa zahtjevima tržišta rada. Također, poslodavci su u ulozi mentora naših studenata na stručnoj praksi od ključne važnosti za razvoj njihovih praktičnih znanja i vještina te brzo zaposlenje nakon završetka studija. Tijekom trajanja sajma, Centar za razvoj karijera VEVU održao je radionicu pisanja životopisa za studente 3. godine studija.

Iskustva o studiranju i radu nakon završetka studiranja predstavili su u četvrtak 16. svibnja VEVU alumniji na panelu pod nazivom VEVU Alumni uspješne priče. Marin Marinović, alumni studija fizioterapije, Tea Pakšec, alumni studija trgovine i Marko Barun, alumni upravnog studija, u razgovoru sa studentima su se osvrnuli na razdoblje njihovog studiranja te na osobni rast i razvoj nakon završetka studija i zapošljavanja.

Događanja je u petak 17. svibnja obilježio gosp. Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je kao gost predavač u razgovoru s našim studentima na temu Uspjeh se ne događa, uspjeh se stvara! istaknuo važnost osobne motivacije, upornosti, stalnog učenja i rada te vjerovanja u sebe i svoje sposobnosti kao temeljnih preduvjeta za ostvarenje uspjeha u osobnom i poslovnom životu.

Veleučilište se još jednom zahvaljuje svim pojedincima, partnerima, poduzećima i ustanovama koji su odvojili vrijeme i sudjelovali u organizaciji i provedbi prošlotjednih događanja.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu