Stručni prijediplomski studij MENADŽMENT U GASTRONOMIJI I KULTURA HRANE poveznica je između ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma te poljoprivrede u cilju valorizacije istarske gastronomije.
Studentima se omogućuje primjena stečenih znanja i vještina na vrhunskoj opremi u suvremeno opremljenim laboratorijima: biotehnički, kemijski, genetički, pedološki, prehrambeno-biotehnički, vinski kao i laboratorije za fenotipizaciju i zaštitu bilja. Studenti imaju priliku osjetiti i istražiti sve elemente hrane i na taj način osmisliti turističku ponudu i podići vrijednost Istre kao gastronomske i turističke destinacije važne za razvoj cijele zajednice.
Stručni diplomski studij MEHATRONIKA pruža potrebna znanja i vještine za obavljanje visokostručnih inženjerskih poslova. Studenti će steći odgovarajuće kompetencije aktualnih mehatroničkih tehnologija koje će im omogućiti uspješno obavljanje najzahtjevnijih stručnih poslova i suočavanje s istraživačko-razvojnim izazovima sadašnjosti i budućnosti u širem području mehatroničkog inženjerstva, kombinirajući elektroniku i mehaniku, kao npr. robotski sustavi ili električna vozila.
Specijalistička znanja i vještine će ne samo omogućiti brže uklapanje u proizvodne procese, nego pružaju i temelj za razumijevanje i daljnje praćenje razvojnih trendova u specifičnim specijalističkim područjima strojarstva/mehatronike.
Studijski program se temelji na sinergiji industrije i visokog školstva te je podržan aktivnom ulogom gospodarstva, na način da studenti obavezno prolaze stručnu praksu u gospodarskim subjektima, organiziranjem stručnih posjeta, terenskog rada i vježbi, specijalističke prakse, sudjelovanja na istraživačkim projektima, te praktičnog rada u laboratorijima što im omogućava brzu zapošljivost u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.
Uz navedene nove studije, studenti mogu upisati i jedan od već postojećih programa; Stručni prijediplomski studij Mehatronika kao i Stručni diplomski studij Kreativni menadžment u procesima.
Više informacija o studijima i upisima potražite na www.iv.hr