Uz stručnu interpretaciju studenti su razgledali sadržaj centra: u Južnoj kuli postav "U kraljevstvu drevnih šuma" kojim na zanimljiv način upoznaje posjetitelje sa biljnim i životinjskim vrstama i staništima Medvednice te njezinom raznolikom i značajnom geološkom baštinom; u Velikom Palasu uz postav "Začarana povijest" studenti su saznali mnogo informacija vezanih uz povijest utvrde Medvedgrad te njenom upravljanju, a u Malom palasu gdje je postav "Tajne drevne planine" čuli su brojne legende i zanimljivosti koje se vežu uz planinu i čuvenu crnu kraljicu Barbaru Celjsku čija je obitelj jedno vrijeme upravljala Medvedgradom.
Istovremeno studenti druge godine stručnog prijediplomskog studija turistički menadžment imali su priliku upoznati siranu Stone iz Nunića u općini Kistanje koja proizvodi nadaleko priznat i nagrađivan tvrdi ovčji sir Šiat kao i maslac, jogurt i skutu.
Na kilogram sira koristi se do 6 litara ovčjeg mlijeka iz vlastite ekološke proizvodnje koje je svježe obrađeno i nepasterizirano. Nakon obrade sir sazrijeva između 60 dana do 6 mjeseci što povećava njegovu poznatu kvalitetu.
OPG obitelji Blaić dobitnik je Suncokreta ruralnog turizma za 2019. Na imanju, tijekom terenske nastave, studenti druge godine stručnog prijediplomskog studija Turistički menadžment imali su priliku razgledati farmu ovaca i organizaciju pogona sirane, upoznali su se sa tehnološkim postupkom proizvodnje i asortimanom proizvoda te samostalno istražili primjer dobre prakse u skladu s HACCP-om te dobili na uvid dokumentaciju sustava.