Foto: Veleučilište PAR

Erasmus plus program

Stara Sušica na dva dana postala centar jačanja ženskog poduzetništva

Tijekom poduzetničkog kampa „Girl Boss Boot Camp“ predavanje je održala i dekanica Veleučilišta PAR, Gordana Nikolić koje je s okupljenima podijelila svoju motivirajuću poduzetničku priču.

Ovog vikenda je u prekrasnom dvorcu Stara Sušica u zelenom Gorskom kotaru održan poduzetnički kamp „Girl Boss Boot Camp“.

Ovaj Boot Camp dio je projekta „Girl Boss Collective – Empowering Young Woman To Start a Business“ kojeg Dom mladih iz Rijeke provodi u sklopu Erasmus plus programa, u partnerstvu s organizacijama Stichting Kans & Doen iz Nizozemske i Asociacio Esplai Social iz Španjolske. Program sufinancira Europska unija putem Nacionalne agencije Nizozemske, partnerstva za suradnju malih razmjera u području školskog obrazovanja.

Cilj projekta jest stvoriti veću svijest o (društvenim) poduzetničkim mogućnostima među mladima, s posebnim naglaskom na djevojčice u dobi od 13 do 18 godina, promicati poduzetničko ponašanje među mladima te pružiti pomoć osobama koje rade s mladima o tome kako potaknuti djevojčice da se posvete poduzetničkom ponašanju i iskoriste mogućnosti.

Girl Boss Bootcamp održavao se 31.5.-2.6.2024. u Dvorcu Stara Sušica. U kampu je sudjelovalo dvanaest djevojaka (OŠ Turnić, Prva sušačka hrvatska gimnazija u Rijeci i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka). Kroz trodnevne radionice glavni fokus bio je na aktivnostima koje potiču EntreComp vještine.

Zadnji dan ovog kampa djevojke su predstavljale svoje poslovne planove pred ostatkom grupe i žirijem kojeg su činile izv. prof. dr. sc. Gordana Nikolić, Josipa Andrušić, Dijana Malinić Mihelić i koordinatorica projekta, Irena Križanec. Nakon predstavljanja svojih ideja, sudionice su poslušale predavanje dekanice Veleučilišta PAR, Gordane Nikolić i njezinu motivirajuću poduzetničku priču. Dekanica je mladim djevojkama predstavila svoje poduzetničko iskustvo te se osvrnula na elemente koji su ju potakli da postane poduzetnica i na faktore koji su pridonijeli uspjehu. Prenijela je mladima najveće izazove koje je morala pobijediti na svom putu te važnost obrazovanja za uspjeh u poduzetništvu.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu