Foto: Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću

Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću

Studijsko putovanje – Cestovni promet

Studenti Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću posjetili su 22.05.2024.g. kontejnerski terminal Jadranska vrata kao integralnog dijela bazena Riječke luke, pod vodstvom pročelnika Prometnog odjela Mile Vičića i prof.dr.sc. Hrvoja Baričevića.

Na kontejnerskom terminalu Jadranska Vrata pružaju se usluge prvenstveno vezane za pretovar i skladištenje kontejnera, ali i dodatne usluge poput usluge CFS-a (Container Freight Station) – punjenje i pražnjenje kontejnera. Sve usluge vezane su uz kontejnere i teret koji se u njima prevozi. Usluge uključuju: ukrcaj i iskrcaj kontejnera, prihvat i isporuku kontejnera s/na kamione, prihvat i isporuku kontejnera s/na željeznicu, punjenje i pražnjenje kontejnera, pranje kontejnera, fumigaciju i asistenciju kod carinskog ili fito-sanitarnog pregleda, plombiranje i skladištenje tereta.

Sadržaji i vrlo korisne spoznaje o funkcioniranju tehnoloških procesa u prekrcaju i cestovnom transportu kontejnerskih jedinica determinirani su u ishodima učenja na Stručnom studiju cestovnog prometa.

U sklopu studijskog putovanja studenti su posjetili i Centar za upravljanje i nadzor prometom i Vatrogasnu postaju na tunelu Mala Kapela, djelatnici centra, od kojih je jedan završio studij Cestovnog prometa našeg Veleučilišta, upoznali su studente za procesima nadzora i upravljanja prometom u tunelu. Dežurni vatrogasci prezentirali su dostupnu opremu i opisali neke od najčešćih intervencija iz njihovog djelokruga što je studentima bilo iznimno zanimljivo.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu