Foto: Promo

„SING 2024“

Uspješno završen projekt Veleučilišta Baltazar Zaprešić i Grada Zaprešića za studente Projektnog menadžmenta

Održavanjem finalnih prezentacija uspješno je završeno šesto izdanje projekta Sinergija znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić za 2024. godinu (SING 2024).

Na prezentacijama su, osim studenata Projektnog menadžmenta, prisustvovali predstavnici Grada Zaprešića te Veleučilišta Baltazar Zaprešić.

Projekt SING pokrenut je početkom 2019. godine potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić. Predmet je Sporazuma razvoj primijenjene znanstvene, obrazovne i druge suradnje od zajedničkog interesa. Grad je prepoznao potencijal Veleučilišta, na kojemu studenti stječu znanja s područja projektnog menadžmenta, te je studentima Projektnog menadžmenta u sklopu studijskog programa (kolegija Upravljanje multiprojektnim okruženjem – praktikum, Praktikuma projektnih prijava i Specijalističke prakse) ponudio razradu ideja koje razmatra kao potencijalne razvojne projekte grada Zaprešića. Razradom konkretnih projekata studenti Projektnog menadžmenta stječu dodatna praktična znanja, a Grad dobiva projektnu dokumentaciju na temelju koje kasnije može krenuti i u realizaciju predloženih projekata s ciljem daljnjeg rasta i razvoja Zaprešića. Do sada je kroz SING sudjelovalo 285 studenata, koji su pripremili ukupno 65 projektnih prijedloga.

Ove godine u radu na projektima sudjelovalo je 29 studenta Projektnog menadžmenta, podijeljenih u 7 timova. Timovi su radili pod mentorstvom predavača Karla Jurača, mag. oec. i doc. dr. sc. Milana Puvače.

Projektna područja unutar kojih su studenti razvijali projekte bila su:

Europski zeleni plan
Održivi razvoj
Poduzetništvo
Turizam

Kroz projekt SING studenti primjenjuju znanja, vještine i sposobnosti koje su potrebne svakom modernom voditelju projekata. To su svakako elementi koji definiraju osobne i međuljudske kompetencije potrebne za uspjeh projekta, programa i portfelja. Zatim razvijaju elemente kompetencija koji se odnose na tehničke aspekte, ali i one koji se odnose na kontekstualne kompetencije, kojima se voditelji projekata trebaju služiti unutar širega okruženja. Od studenata se očekuje istraživački rad te procjena izvedivosti projekta i mogućnost njegove praktične primjene. Sve prethodno navedeno itekako je bitno za njihov profesionalni razvoj u struci projektnog menadžmenta.

Projekt SING doprinosi i razvoju digitalnih kompetencija svih uključenih studenata, koji svoje radionice organiziraju i putem platforme MS Teams i sustava „Baltazar“ (Moodle) te na taj način uklapaju komunikacijske i kolaboracijske alate u već postojeću IT potporu koju koriste na studiju Projektni menadžment.

U iznimnoj konkurenciji, pobjedu je odnio tim u sastavu Ana Tucman, Olgica Andrić, Vedran Maričić, Nika Pirš i Krešimir Jelovečki, koji su pripremili projekt pod nazivom „Obnova i prenamjena stare škole u kulturni centar“.

U finalnom dijelu natjecanja sudjelovali su još i sljedeći timovi:

Projekt: „Zelena čarobnica – Festival zaštitnice okoliša u Zaprešiću“ (Julija Zdelar, Jelena Mandarić, Vedran Momirski, Mahir Mujanović)
Projekt: „zAPP – Smart Living“ (Mateja Šimunović, Antonia Blažeković, Ivan Renić, Bruno Bokulić, Tea Borčić)
Svim studentima koji su sudjelovali u projektu dodijeljene su i Potvrde Grada Zaprešića, koje će iskoristiti u kontekstu reguliranja specijalističke prakse na studiju Projektni menadžment, dok je pobjednički tim dodatno nagrađen i prigodnom novčanom nagradom Grada.

Ova gesta priznanja i podrške od strane Grada ističe važnost i vrijednost projekta “SING” te potiče studente na daljnje usavršavanje i angažman u području projektnog menadžmenta. Stručni diplomski studij Projektni menadžment kreiran je tako da pruža studentima priliku primijeniti teorijska znanja iz područja projektnog menadžmenta u stvarnom okruženju, potičući kreativnost, timski rad i praktične vještine koje su ključne za uspješno vođenje projekata u njihovim budućim profesionalnim karijerama.

Studentima su čestitke ispred partnerskih organizacija koje sudjeluju u ovome projektu prenijeli, izv. prof. dr. sc. Alan Labus, prof. struč. stud. (zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića), Matija Teur (predsjednik Gradskoga vijeća Grada Zaprešića), izv. prof. dr. sc. Ivan Ružić, prof. struč. stud. (dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić) i doc. dr. sc. Zlatko Barilović, prof. struč. stud. (voditelj stručnog diplomskog studija Projektni menadžment i voditelj projekta SING) te ostali prisutni predstavnici Grada i Veleučilišta. Čestitamo studentima Projektnog menadžmenta, njihovim mentorima te svima iz Grada i Veleučilišta koji su zaslužni za realizaciju ovoga projekta.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu