Foto: Veleučilište PAR

Budimpešta

Veleučilište PAR sudjelovalo na sastanku Europske alijanse za dualno obrazovanje

U Budimpešti, 15. i 16. siječnja 2024. godine održao se sastanak Europske alijanse za dualno obrazovanje. Na ovom sastanku, partneri iz 9 zemalja detaljno su radili na temi komunikacije unutar Alijanse kako bi se definirale strategije koje treba slijediti s obzirom na različite interesne skupine. Veleučilište PAR zastupala je Ivana Kosovac, stručna suradnica u uredu za EU fondove.

Primarni fokus sastanka bio je pregled ključnih pokazatelja uspješnosti (KPI) i mogućnost daljnje promidžbe i suradnje između partnera na projektu, njihovih poslovnih partnera i studenata te ostalih dionika, a sve kako bi se što učinkovitije predstavili ciljevi Alijanse.

Također, osim sastanka tijekom dva dana održane su i radionice na kojima su partneri usklađivali stavove i mišljenja vezana za provedbu EU4Dual komunikacijske strategije te definirali sljedeće korake koje treba poduzeti.

Alijansa EU4Dual pokreće inicijativu razvoja inovativnih zajedničkih diplomskih studijskih programa te priprema niz istraživačkih projekata usmjerenih na tri ključna globalna društvena izazova: budućnost rada, zelenu ekonomiju i zdravo življenje. U suradnji s partnerskim institucijama, Veleučilište PAR aktivno radi na koncipiranju novih programa mobilnosti za studente i osoblje, potičući tako razmjenu znanja i stjecanje novih vještina i kompetencija na međunarodnoj razini. Ovaj angažman čini temelj za jačanje globalne suradnje u visokom obrazovanju te promicanje inovacija i održivog razvoja u navedenim ključnim područjima.

Ono što nam sada slijedi je prva godišnja EU4Dual konferencija koja je zakazana za travanj 2024. godine na Malti i na kojoj će se okupiti mnogobrojni istraživači, profesori, studenti i poduzetnici. Konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za otvaranje dijaloga među relevantnim dionicima, razmjenu dragocjenih iskustava te uspostavu novih suradnji u području dualnog obrazovanja.

Očekuje se da će prisutni kroz interaktivne rasprave i prezentacije sudionika obogatiti svoje razumijevanje najnovijih trendova i inovacija u dualnom obrazovanju. Uz to, konferencija će poslužiti kao platforma za izgradnju suradnji između akademske zajednice, industrije i studenata, potičući sinergiju koja će oblikovati budućnost dualnog obrazovanja.

Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu