Foto: VVG

Veleučilište Velika Gorica

Započeo drugi dio Erasmus+ BIP programa

Na Veleučilištu Velika Gorica u ponedjeljak 3. lipnja 2024. započeo je drugi dio kombiniranog intenzivnog programa u sklopu Erasmus+ KA131 projekta pod nazivom Sustainable Solutions and Crisis Management Camp.

Studente i profesore iz Portugala, Estonije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Slovačke i Hrvatske pozdravila je v.d. dekana dr. sc. Tamara Čendo Metzinger naglasivši kako je od svoga osnivanja Veleučilište Velika Gorica prepoznalo važnost internacionalizacije kao neizostavnog i značajnog procesa važnog za razvoj, kvalitetu i održivost Veleučilišta. „U tom kontekstu sustavno i dugi niz godina razvijamo i njegujemo međunarodnu suradnju s našim brojnim partnerima, visokoobrazovnim ustanovama i gospodarskim subjektima iz inozemstva kroz dolaznu i odlaznu mobilnost studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja i kroz različite projekte i programe Europske unije“, rekla je dr. sc. Čendo Metzinger.

Na otvorenju BIP programa gostima i našim studentima i djelatnicima obratila se i prodekanica za znanost prof. dr. sc. Sanja Kalambura. „Pozdravljam sve studente koji sudjeluju o ovom programu koji je do sada najmasovniji u Hrvatskoj. Zahvaljujem ovom prilikom partnerima projekta, kolegama iz Estonije, Portugala, Rumunjske i Poljske“, rekla je prof. dr. sc. Kalambura i poželjela svima uspješan boravak u našoj zemlji.

U ime gostiju studentima se obratila i dr. Susana Paixao s Politehničkog instituta u Coimbri, Portugal. Naime, VVG s ovom ustanovom ima dugogodišnju uspješnu suradnju koju nastavljamo i ove godine. S ovog je fakulteta došlo čak 35 studenata.

Tehničke upute studentima dao je Erasmus koordinator Nikola Bakarić, dok ih je detaljnije s programom u kampu u Jastrebarskom upoznao kolega Igor Milić.

Naime, ovaj program traje pet dana, od 3. do 7. lipnja 2024. na lokacijama Veleučilišta Velika Gorica i Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom. Pripremna online predavanja održana su tijekom svibnja.

Kako bi stranim studentima približili dio naše bogate kulturne, tradicijske i folklorne baštine u programu su nastupili članovi Folklornog ansambla Turopolje koji su izveli plesove Bizovca u prelijepim nošnjama ovog dijela Hrvatske, smještenoga u Osječko-baranjskoj županiji. Hvala plesačima i sviračima FA Turopolja koji su svojim nastupom oduševili sve prisutne.

Galerija

Pogledaj galeriju
Povratak na sve novosti

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi stranica strucnistudiji.hr radila ispravno i kako bismo konstantno unapređivali naše sadržaj stranice koristimo nužne, analitičke i marketinške kolačiće. Odabirom “Postavke" u mogućnosti si postaviti ograničenja, a više informacija potraži u našoj Politici privatnosti, zaštite podataka i kolačića.

IZABERITE KOLAČIĆE NA STRANICI

Odaberi preferencije vezane za upotrebu funkcionalnih i/ili marketinških kolačića, vezanih za korištenje naših stranica, opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve U redu